Håndterer en Defiant Teenager, der løber væk

En forælder beder om hjælp med en ude af kontrol teen

En bekymret mor beder om hjælp på bloggen: Jeg har en 17-årig datter, der har løbet væk mindst 10 gange i de sidste 2 år. Hver gang hun forlader, venter jeg 48 timer og ringer til politiet. Jeg er meget frustreret over dette og sidder fast i øjeblikket med hvad jeg skal gøre. Hun er ikke hjemme, da jeg skriver dette. Hun har ringet til mig, og når hun gør det, virker hun som om der ikke er sket noget.

Hun nægter nu at komme hjem og jeg ved virkelig ikke, hvad der skal gøres. Jeg elsker hende med hele mit hjerte, jeg har haft hende i hjemmepleje og ambulant terapi, hun er bare træt og vil gøre tingene hende. Regler overholdes bare ikke overhovedet. Den mindste ting, som om ikke at bruge telefonen eller sige nej til et fodboldkamp fordi hun havde problemer i skole eller hoppet over skole den dag, vil føre til, at hun enten går efter skole og gør lige hvad jeg sagde nej til. Jeg er i slutningen af ​​mine muligheder og hun bliver ikke 18 til næste august. Jeg beder meget for min datter og hendes sikkerhed.

Kathys svar: Der er flere trin, du skal tage for at sikre din datters sikkerhed. Hendes adfærd er ude af kontrol, og du kæmper for at håndtere en teenager, der både er urolig og ekstremt træt.

Som et første skridt får din datter et midlertidigt husly, hvor hun vil være sikker, mens du arbejder for at få denne situation under kontrol.

Så er det tid til at forhandle en kontrakt, som du begge kan leve med. Arbejd med en familie terapeut til at udvikle skriftlige regler for at leve i dit hus, for at inkludere ingen løb væk. Når teenagere har input til detaljerne i strukturen, de forventes at leve af, er de mere tilfredse med vilkårene.

Husk, at dine teenagers adfærd er et tegn på manglende kontrol, hun føler sig på indersiden.

Når regler er oprettet, er din næste udfordring at hjælpe hende med at håndtere de problemer, hun ikke har kunnet imødegå. Da din datter har været i ambulant terapi og har en lang historie om at gøre, hvad hun vil, skal du ikke spilde tid med at få hjælp fra familieterapeuten til at få din urolige teen til et boligbehandlingsprogram.

I denne form for terapeutisk indstilling vil det være svært for hende at løbe væk, og hun kan endelig beskæftige sig med de virkelige problemer bag hende uden kontroladfærd. Når hun er 18, er det ikke længere din beslutning at få hende ind i behandlingen. Som en voksen voksen vil din datter kun få hjælp, hvis hun vælger at gøre det.

Dette er en vanskelig situation at håndtere, din datter er heldig at have en forælder, der er så bekymret over hende og prøver så hårdt for at hjælpe hende. Jeg håber, at disse oplysninger er nyttige, lad mig vide, hvordan dette virker.

Spørg vores forældre samfund: Forældre, har din teenage nogensinde løbe væk? Hvad gjorde du? Læs venligst hvad andre forældre har sagt og tilbyde dine oplevelser .